Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie en advertenties laten zien. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Ik ga akkoord
“Meegezogen in het verhaal van de StrongSisterRun”

“Meegezogen in het verhaal van de StrongSisterRun”

Ze was een fanatieke sporter, probeerde verschillende sporten uit en gaf les in een sportschool. Toch bleef ze zoekende. Toen ze na de geboorte van haar tweede dochter wilde afvallen, ging ze op zoek naar een andere manier van sporten. Ze vond het in de vorm van bootcamp. Het was een match made in heaven. ‘Ik ben mezelf weer. Niet een klein beetje, maar helemaal.’

Inmiddels volgt Nanouck Wassink twee keer per week les bij The Bootcamp Factory in Borne, partnerclub van de StrongSisterRun. ‘Ik houd van het fanatieke en het ruige. Ik vind het heerlijk om met materialen in de weer te zijn.’

Het mooie aan bootcamp vindt ze dat het op je eigen niveau kan. Zowel de groep als de opdrachten zijn erg gevarieerd. Het is voor haar tevens een mentale uitlaatklep. ‘Naast dat ik met mijn lijf bezig ben is het ook de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken. Bovendien, wat is er fijner dan sporten in de buitenlucht?’

Nanouck traint met allemaal gelijkgestemden, die graag een uitdaging aangaan. En zo ontstond het idee voor deelname aan de StrongSisterRun. Het was niet eens een doel op zich, maar een gevolg van iets wat ze heel leuk vindt om te doen.

Onbekende uitdaging

‘Iemand in de bootcampgroep wilde graag meedoen. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet wat het was, maar dat vind ik juist wel leuk. Niet weten wat er komen gaat.’  Om toch een beeld te krijgen van deze, voor haar, onbekende uitdaging volgt ze de social media accounts van de StrongSisterRun. Zo ziet ze welke obstakels ze moet overwinnen en kan ze alvast in de stemming komen.

Toch ontkomt ze niet aan de zenuwen. ‘Hoe dichterbij het kwam, hoe meer twijfels ik kreeg.’ Gelukkig zijn haar bootcampcoaches een kei in motiveren. Op iedere ‘Ik kan dit niet’, volgde er een ‘Natuurlijk kun je het wel!’, van haar coach. En zo krijgt ze steeds meer vertrouwen. In haarzelf en in haar kunnen.

‘Ik heb mijn angsten overwonnen.’

Eenmaal aan de start, gooit ze al haar twijfels overboord. ‘Wat een sfeertje! Er was geen druk om te presteren, de nadruk lag op een gezellige dag.’ Of het dat ook werd? ‘Absoluut! Ik heb echt genoten. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal!’

Hoewel ze het niet hadden afgesproken, hebben we als groep steeds op elkaar gewacht en elkaar geholpen. ‘Dat ontstaat en gaat vanzelf. Prachtig om te zien.’ Een paar keer heb ik gedacht, ‘Moet ik daar overheen? Ik heb hoogtevrees. En toch deed ik het, met hulp van anderen. Ik heb echt mijn angsten overwonnen.’

Een boodschap aan alle dames die nu nog twijfelen: ‘Als je van uitdaging houdt, een héle gezellige dag wilt hebben én toch intensief met je lijf bezig wilt zijn dan moet je je echt opgeven voor de StrongSisterRun! De obstakels zijn te gek.’ Het allerleukste obstakel? ‘De Slide. Die was echt fantastisch!!’

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×